Waarom ik zo negatief ben over het miljonairsmodel

0
Waarom ik zo negatief ben over het miljonairsmodel
Waarom ik zo negatief ben over het miljonairsmodel

Naar aanleiding van de diverse e-mails over mijn negatieve standpunt met betrekking tot het zogenaamde “miljonairsmodel“, wil ik hierbij mijn motivatie (dd 14 okt 2014) uitleggen.

Het miljonairsmodel is niet bedacht door Casper Camps, maar slim gekopieerd van de Millionaire Society van het bedrijf van Mack Michaels. Bij de Millionaire Society kun je je inschrijven voor een paar euro, maar na 7 dagen betaal je €95 per maand voor het lidmaatschap. (Inmiddels is het miljonairsmodel offline en wordt niet meer verkocht!)

Ook Mack Michaels heeft een groot aantal websites met enkel positieve recensies. Er zijn een paar nepberichten die zich voordoen als kritiek, maar uiteindelijk “bewijs” leveren dat alles echt is.

Het miljonairsmodel van Casper Camps heeft dezelfde kenmerken. Je moet betalen om lid te worden, waarna je €150 per maand kwijt bent aan een abonnement. Net als het miljonairsmodel is de Millionaire Society bezig om leden binnen te halen. Zonder nieuwe leden stort de piramide in. Dit weten Casper Camps en Mack Michaels. Hoe hoger je in de piramide zit, des te meer je verdient.

Wat leer je bij Casper en Mack? Je krijgt een aantal kant-en-klare producten, zoals WordPress (dat gratis verkrijgbaar is), en tips over het verkopen van je producten, zoals een e-book of een cursus. Je ziet verschillende e-books in de aanbieding die worden verkocht via een payroll of de Amerikaanse variant. Daarnaast ontvang je marketingtips. Maar wat koop je eigenlijk? Gebakken lucht. WordPress is gratis verkrijgbaar en e-books zijn vrij beschikbaar op internet. Als je daadwerkelijk succesvol bent, kun je een product verkopen. Als dat niet lukt, moet je het miljonairsmodel doorverkopen.

Hierin ligt ook de zwakte. Omdat bijna niemand een goed product heeft, moet de verkoop voortkomen uit het model en het werven van nieuwe leden. Zo verdienen Casper en Mack hun geld. De verkoper ontvangt commissie. Dit verklaart ook waarom het internet overspoeld wordt met de Millionaire Society en het miljonairsmodel. Als je je inschrijft voor deze modellen, ontvang je dezelfde e-mail, één in het Engels en één in het Nederlands.

Echter zijn beide heren niet veroordeeld voor de activiteiten die ze momenteel ondernemen, dus ze zijn juridisch onschuldig. Ik ben het echter niet eens met hun werkwijze en activiteiten. Ik vind dat het sterk lijkt op een piramidespel. Bovendien vind ik dat ze een zeer twijfelachtig product verkopen. Op hun website staat ook geen disclaimer of algemene voorwaarden vermeld.

Ik ben echter geen rechter en ik heb niet het recht om iemand te veroordelen. Wat ik wel heb, is een eigen mening!

Als je echter besluit om eraan deel te nemen, respecteer ik jouw keuze. Het is tenslotte jouw geld en jouw reputatie. Maar uiteindelijk zal deze zeepbel uiteenspatten, net zoals elk ander piramidespel.

Het promoten van websites en internetmarketing is geen hogere wiskunde!