Wat is de beste plaats voor een banner en moet je meerdere banners op je website plaatsen?

0

Bepaalde locaties zijn gunstiger dan andere. Op deze temperatuurkaart ziet u de ideale plaatsing op een voorbeeld van een pagina-indeling. De kleuren lopen van donkeroranje (beste prestaties) naar lichtgeel (slechtste prestaties). Onder gelijke omstandigheden leveren advertenties boven de vouw betere resultaten op dan advertenties onder de vouw. Advertenties naast levendige inhoud of navigatiehulpmiddelen werken meestal goed, doordat gebruikers zich richten op die gebieden van een pagina.

Omdat browsers en schermformaten kunnen variëren, hebben heeft google een handig hulpprogramma gemaakt waarin u een URL kunt opgeven en kunt controleren of u uw advertenties boven de vouw heeft geïmplementeerd.

Hoewel deze temperatuurkaart bruikbaar is als leidraad voor positionering, raden we u dringend aan uw gebruikers voorop te stellen bij het kiezen van de locatie van advertenties. Denk aan hun gedrag op verschillende pagina’s en wat voor hen nuttig en zichtbaar is. U zult merken dat de optimale plaats voor een advertentie niet altijd is wat u op bepaalde pagina’s verwacht.

Bijvoorbeeld: op pagina’s waar gebruikers zich gewoonlijk richten op het lezen van een artikel, werken advertenties direct onder het einde van het artikel erg goed. Wanneer gebruikers klaar zijn met lezen, vragen ze zich als het ware af: “Wat kan ik nu doen?” Goed gerichte advertenties kunnen die vraag voor hen beantwoorden.

Bron google.nl

Ikzelf plaats de advertenties aan de linker zijkant, omdat ze rechts minder zichtbaar zijn. Als je midden in een tekst een banner plaatst, dan doe je de inhoud (content) van je website te kort. De site wordt voor de lezer minder intressant om te lezen.  

Soms moet je meerdere banners plaatsen op je website. Het e.a. is afhankelijk van je website. Echter het aantal banners bepaald de leesbaarheid van je website.

Antwoord op: https://verdiengeldopinternet.nl/vragen-aan-verdiengeldopinternet-info-1/

Previous articleWelke domeinregistratie bedrijf, ik aanbeveel en waarom ?
Next articleWaarom kiezen voor het ondernemerschap?