Wat is dropshipping en wat is mijn ervaring hiermee?

0
Wat is dropshipping en wat is mijn ervaring hiermee?
Wat is dropshipping en wat is mijn ervaring hiermee?

Dropshipping is een strategie die webwinkeliers in staat stelt om te verkopen zonder fysieke voorraad. Wanneer een klant een bestelling plaatst, wordt deze bestelling doorgegeven aan een leverancier, die vervolgens het product rechtstreeks naar de klant verzendt.

Een belangrijk voordeel van dropshipping is dat je geen voorraad hoeft aan te houden, wat een aanzienlijke besparing op investeringskosten oplevert. Het maakt van dropshipping een vrijwel risicoloze ondernemingsvorm, aangezien er geen noodzaak is om in voorraden te investeren. Deze methode maakt het ook voor freelancers en particulieren mogelijk om met minimale kosten inkomsten te genereren.

Ik gebruik persoonlijk deze methode en verkoop producten via eBay (status 26 oktober 2012), waarbij ik de bestellingen door mijn leverancier rechtstreeks naar de klanten laat verzenden. Ik verkoop items van AliExpress, die vanuit China worden verzonden naar Nederland en andere locaties. De prijs die ik hanteer is inclusief verzendkosten en de verzending door AliExpress is gratis. Mijn assortiment varieert van zonnepanelen tot computergeheugen.

AliExpress zorgt ervoor dat de producten bij de koper worden afgeleverd, met een levertijd van ongeveer 14 tot 21 dagen. Wat betreft prijsstelling, zorg ik ervoor dat ik zeer competitief ben. Ik maak een winst van 1 tot 2 euro per item en stel mijn prijzen zo vast dat ze altijd lager zijn dan die van de concurrentie, ondanks de langere levertijd.

Previous articleMijn grootste leermomenten met online ondernemen
Next articleWaarom ik niet aan een webshop begin?