Wat is er met Bannerbroker gebeurt?

0
Wat is er met Bannerbroker gebeurt?
Wat is er met Bannerbroker gebeurt?

Het sprookje van snelle winsten en eenvoudig geld heeft weer een nieuwe wending gekregen. Deze keer komt de waarschuwing uit de zakenwereld en betreft het Banners Broker International, een controversieel investeringsbedrijf dat nu in het vizier van justitie is gekomen.

De Achtergrond

Banners Broker International Ltd, een naam die misschien eens synoniem stond voor aantrekkelijke winsten, bevindt zich nu in de ongemakkelijke positie van liquidatie. Volgens bronnen werd het bedrijf vorige week geliquideerd door een rechtbank op het Isle of Man nadat was geoordeeld dat het, in het belang van de rechtvaardigheid, moest worden opgeheven.

De Beschuldiging van een Piramideschema

Dit zou zomaar een typisch faillissement kunnen zijn, ware het niet dat recente arrestaties het duistere plaatje completeren. Twee mannen, die naar verluidt vanuit Toronto een piramideschema hebben gerund dat meer dan $126 miljoen heeft geïncasseerd, zijn gearresteerd. Terwijl vroege investeerders profiteerden, verloren duizenden slachtoffers honderden of duizenden dollars.

Valse Beloftes en Slachtoffers

Zoals bij de meeste piramideschema’s werden slachtoffers gelokt met beloftes van hoge winsten. Banners Broker pochte zelfs over hun connecties met een “wereldberoemd netwerk”. Echter, zoals altijd in dergelijke schema’s, is er iemand die uiteindelijk de prijs betaalt.

Afsluiting

Dit verhaal is een duidelijke herinnering aan de risico’s van investeringen die te mooi klinken om waar te zijn. Hoewel sommigen winst kunnen maken uit dergelijke systemen, zijn de verliezen voor de vele anderen vaak catastrofaal. Een waarschuwing voor iedereen: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook.

Bannersbroker is gesloten

Bannersbroker is gesloten n.a.v. een uitspraak van een rechter van de Isle of Man rechtbank in maart 2014. Bannersbroker is failliet verklaard, na een justitieel onderzoek. Alle tegoeden zijn bevroren en er een curator benoemd. Bannerbroker was een Ponzischema, ongeveer 400.000 mensen hadden geïnvesteerd in producten.

Bron: https://www.businessforhome.org/2014/03/banners-broker-closed-down-by-an-isle-of-man-uk-court/