Wat is forum marketing?

0

Forum marketing is een vorm van SPAM. Een internetforum of discussieforum bestaat uit digitale publieke discussiepagina’s op het wereldwijde web.

Een forum heeft meestal een hoofdpagina. Op ingedeelde onderwerpen kan iedereen reageren per formulier. Er worden nieuwe onderwerpen aangedragen of er wordt een oplossing gevraagd voor een specifiek probleem. De onderwerpen en het niveau van de discussie variƫren heel sterk.

Een voorbeeld van forumspam, is dat mensen lid worden van een forum om vervolgens hun eigen product te gaan verkopen. De discussie wordt richting het onderwerp geleid. Het begint met een vraag wie heeft last van “een bepaald probleem”, vervolgens reageert dezelfde persoon onder een andere naam, met de oplossing.

Een druk bezet forum, is goed voor de score op google, als een link wordt geplaatst op een forum, komen er bezoekers naar website van de afzender van het bericht.

Ik bezit een aantal forum en ik heb regelmatig last van Forum Spam. Mijn moderators verwijderen per dag een aantal SPAM berichten.

Forum moderators hebben een hekel aan Forum Marketing, ze zien dit zuiver als SPAM. Forum Marketing draagt niet bij aan een Forum. Sommige moderators, passen het bericht aan door de links te verwijderen en het bericht als waarschuwing te laten staan. Sommige forum bezoekers plaatsen negatieve berichten over het product wat wordt aangeboden. Echter de link is verdwenen, gevolg is dat er negatieve reclame is over het product.

Mijn mening is dat Forum Marketing een vorm van SPAM is.

N.a.v een ingezonden vraag. http://verdiengeldopinternet.nl/vragen-over-geld-verdienen/

 

Previous articleWaarom ik geen bakken met geld aanbied?
Next articleIs internetmarketeer een beschermde titel?