Wat is Profit Clicking ? (Ponzi Schema)

0

Profit Clicking, is een online business model dat online verkeer trekt van mensen gericht om geld te verdienen vanuit huis. Betaalde-to-click, of gewoon PTC websites, fungeren als tussenpersoon tussen adverteerders en consumenten, de adverteerder betaalt voor het weergeven van advertenties op de PTC website, en een deel van deze betaling gaat naar de kijker bij waarneming van de advertentie.

Dit moet niet worden verward met PPC waar adverteerders een site betaalt per klik gegenereerd op basis van een bezoeker.

De meeste PTC sites bieden een commissie aan haar leden voor inschrijving van nieuwe leden (vergelijkbaar met vele affiliate marketing programma’s online), of ze kunnen betalen leden een percentage van de klikken die hun verwijzingen te maken als een voortdurende opdracht.

Om bijvoorbeeld uit de kosten te raken moet je 6 klanten aanbrengen en dan heb je winst. Profict Clicking claimt dat je, je inleg in 3 maanden kan verdubbelen. Hiervoor moet je (betalende) leden aanbrengen en een inleg doen. Je moet vervolgens websites bezoeken om je inleg te behouden. Het lijkt heel erg op MLM Piramide systeem.

Een Ponzi schema is een frauduleuze investering operatie die terugkeert naar haar investeerders uit hun eigen geld of het geld betaald door investeerders gelden, in plaats van winst die het individu of organisatie die de operatie betaalt. De regeling Ponzi meestal lokt nieuwe investeerders door het aanbieden van een hoger rendement dan andere beleggingen, in de vorm van korte-termijn rendement die ofwel abnormaal hoge of ongewoon consistent. Bestendiging van de hoge rendementen vereist een steeds grotere stroom van geld van nieuwe beleggers om de regeling te gaan.

Het systeem is bestemd om in te storten omdat de winst, indien aanwezig, kleiner zijn dan de betalingen aan beleggers. Meestal wordt de regeling onderbroken door wettelijke instanties voordat het instort, omdat een Ponzi-regeling wordt vermoed of omdat de promotor is de verkoop van niet-geregistreerde effecten. Naarmate er meer investeerders worden betrokken, is de kans van de regeling onder de aandacht van de autoriteiten toe. (Ref: http://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme)

Toen ik de website van profitclicking bezocht gaf McAfee mij een waarschuwing dat dit een gevaarlijke website was. Bij meerdere links stond deze waarschuwing.