Advies m.b.t. de affiliate marketing revolutie ?

0

Meestal als iets niet goed is, vind je de negatieve ervaring of mening terug op een blog of op een forum. Ik kan geen negatieve ervaring vinden, zelfs niet op het meest kritische forum. Wel vind ik een aantal blogs met positieve ervaringen, echter dit zijn blogs die dienen voor de verkoop van “verdien modellen”. Deze blogs zijn altijd positief, dus voor mij ongeloofwaardig. Ik ben een nuchtere Hollander en inmiddels een ervaringsdeskundige, al dit soort teksten komt overeen met elkaar en is veelal gekopieerd van elkaar. En deze Blogs staan vol met positieve ervaringen en uiteraard de affiliate link naar het “positieve” product.

M.b.t. internetsuccesgids.nl heb ik, een proeflidmaatschap genomen om een onderzoek te doen naar de inhoud en een juist oordeel te geven en waarde van deze cursus is. Via een video’s wordt verteld wat affiliate marketing is en hoe je dit kunt toepassen op een website.

De technieken om affiliate marketing toe te passen worden goed uitgelegd. Daarnaast voegt hij regelmatig relevante informatie toe aan zijn Blog. Ik vind het geen slechte cursus, voor iemand die begint. Wat ontbreekt in mijn ogen, is de kennis hoe je de content voor je website schrijft. Wat waardevol is, dat hij een forum heeft gemaakt voor zijn leden, waarmee ze onderling informatie kunnen uitwisselen. Anderzijds kan ik mij niet vinden in zijn oordeel over een aantal verdien modellen.

Desalniettemin, voor iemand die begint met affiliate marketing is dit een prima cursus, ontwikkeld door Jacko Meijaard. De prijszetting is 47 euro voor een cursus. Het sterke punt van deze cursus is het er aangekoppelde netwerk. Dit netwerk in de vorm van een forum geeft ondersteuning aan de gebruikers, die elkaar tips geven en ondersteuning van hun online onderneming.

Maar, als je geld wilt verdienen op internet, dien jezelf verder te bekwamen in het schrijven van teksten.

Het volgen van een cursus is geen garantie dat je (veel) geld gaat verdienen op internet. Maar het is wel een hulpmiddel om het mogelijk te maken. Dit is overigens de eerste keer dat ik (gematigd) positief ben over een online cursus.

Als ik geen kennis m.b.t. affiliate marketing zou hebben, dan zou ik het sterk in overweging nemen om het te kopen. Een doorslag gevende factor is de gebruikers ondersteuning in de vorm van een forum.