Elke website heeft ook een Productlevenscyclus

0
De Product life cycle, of Productlevenscyclus, is een begrip uit de marketing en economie dat gebruikt wordt om te onderzoeken welke marketingstrategieën op een bepaald moment het best kunnen worden toegepast op een bepaald product.
De Product life cycle, of Productlevenscyclus, is een begrip uit de marketing en economie dat gebruikt wordt om te onderzoeken welke marketingstrategieën op een bepaald moment het best kunnen worden toegepast op een bepaald product.

In mijn blogs over het onderwerp Geld verdienen met internet”(23) en (24) heb ik gesproken over het online brengen van 5 websites. Deze websites staan sinds 18 februari online en beginnen organische bezoekers te trekken. De websites scoren aardig in Google en beginnen inkomsten op te leveren. Ik gebruik de productfeeds van daisycon.nl en bol.com als inkomstenbron. De investering die ik gedaan heb, heb ik er inmiddels uit. In de maand april had ik een opbrengst van ruim 120 euro aan affiliate inkomsten. Ik verwacht dat dit bedrag nog gaat groeien.

Een website is voor mij een productiemiddel, die ik koester. Zonder deze productiemiddelen zou ik geen inkomsten verdienen. Ik produceer regelmatig nieuwe website, om mijn inkomen te vergroten en in stand te houden. Op een bepaald moment is een website in trek en levert geld op, maar dit kan eindig zijn. Een website heeft ook een Productlevenscyclus. Op een bepaald moment, dalen de opbrengsten tot nul. Dit komt omdat de website verouderd is of dat de website niet up to date is of de vraag naar de informatie die op de website is, is afgenomen. Andere factoren kunnen zijn, dat de concurrentie is toegenomen en jou heeft gepasseerd in de ranglijsten van de zoekmachines.

Dit alles is de realiteit en hiermee moet je rekening houden als online ondernemen. Hou je statistieken in de gaten, analyseer en verbeter desnoods websites. Als een website niets meer opbrengt, moet je deze niet meer onderhouden. Wat je wel moet doen is, deze laten updaten naar de laatste stand der techniek. Dit doet wordpress automatisch voor je.

In het bedrijfsleven worden productiemiddel ook onderhouden en dit moet je ook doen voor je websites. Een website heeft altijd onderhoud nodig.

Je hebt zelf ook kennis nodig, deze kennis gebruik je om je online bedrijf als online ondernemer te sturen. Deze kennis heb je ook nodig om ideeën uit te werken tot een product. Dit product is bijvoorbeeld een website. Als je de kennis niet hebt m.b.t. het onderwerp waarover je wilt schrijven, moet je deze kennis gaan halen. Tegenwoordig zie je veel websites in de afvalniche verschijnen, zonder maar enige zinnige inhoud. Dit soort websites maken geen kans. Als de kennis niet hebt, volg dan een cursus op dit gebied, dit kost geen 1000’n euro’s maar ongeveer €35 per cursus, bijvoorbeeld bij Laudius. Als je over auto’s een aantal websites hebt of wil schrijven, waarom volg je geen cursus?

Het gaat erom dat je, jezelf ontwikkeld. Met deze kennis kun je makkelijker schrijven over een onderwerp en je verkoopt geen onzin.

En ja, ik hamer op kennis, zonder kennis geen kwalitatief goede website (lees productiemiddel)

 

Previous articleKosten opleiding marketing en waarom een NIMA opleiding
Next articleLet op Atlantic Global Asset Management is een Ponzi!!!