Winst maken op internet

0
Winst maken op internet
Winst maken op internet

Geld verdienen op internet is winst maken op internet. Een aardige oneliner, maar deze oneliner is maar al te waar. Als je verder door gaat spitten, is de definitie van Winst, Opbrengst minus kosten. Dus hoe lager je kosten des te hoger is je winst.

Kosten

Het gaat niet goed met bedrijven, omdat het niet goed gaat met de economie. De kosten hebben invloed op winst. Deze bepalen of een bedrijf winst of verlies maakt. Dus om winst te maken, zal het bedrijf er voor moeten zorgen dat de kosten lager zijn dan de opbrengst.

Kostenbesparingen

Marktonderzoek en verkenning is ook voor een internetondernemer belangrijk om de kosten te kunnen drukken. Je moet echt opzoek naar de providers met de laagste (en betrouwbaarste) kosten voor hosting en domeinnamen.

Als je de kosten voor hosting kan verminderen, ben je goed op weg om meer opbrengsten binnen te halen. Ik heb mijn opbrengsten weten te verhogen door mijn domeinnamen onder te brengen bij de goedkoopste aanbieder. Voor het totaal van de ruim 100 domeinen die ik bezit, scheelt dit bijna € 700 per jaar. Door slimmer te gaan hosten heb ik een besparing weten te bereiken van € 300.

Door deze slimme toepassing van een stukje bedrijfseconomie in mijn bedrijfsvoering verdien ik per jaar € 1000 meer.

De strekking van dit verhaal is, dat de kosten moet gaan beheersen, waardoor je winst kunt gaan maken!