Zoekmachine (SEO) handleiding

0
Zoekmachine (SEO) handleiding
Zoekmachine (SEO) handleiding

Wil je in goed in Google terecht komen, ontkom je er niet aan om je website geschikt te maken dat zoekmachine bots deze bezoeken en volgens indexeren op google of een andere zoekmachine. Waarbij je moet uitgaan van de bezoekers en niet van een zoekmachine bot.

Ongetwijfeld heb jezelf gebruik gemaakt van Google om te onderzoeken hoe je dit moet gaan doen. Misschien heb je net als ik, er boeken over gelezen en wil je dit gaan toepassen op je website.

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) casu quo zoekterm(en).

Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren

Google heeft een (beginners) handleiding voor zoekmachineoptimalisatie. In de handleiding staat hoe je best in “Google” kunt komen. Ik maak nog steeds gebruik van deze handleiding voor het optimaliseren van mijn websites. En het werkt nog steeds goed, niet dat al mijn website een pagerank 5 of hoger hebben, maar ze worden gevonden op google. Je moet ook realtisch zijn, niet alle 100 kunnen scoren in de top 10 van de zoemachine resultaten. De handleiding van Google is m.i. het beste documenten om te beginnen in Google.

Samenvatting

 1. SEO basisprincipes. Uitleg wat SEO is.
 2. Gebruik unieke paginatitels. Uitleg en toepassing van <title> en <head> tag. Er wordt uit gelegd hoe je het beste een unieke titel kunt maken.
 3. Maak beschrijvende meta-tag. Uitleg wat je wel en niet moet doen met Mega tags.
 4. Sitestructuur verbeteren. Uitleg hoe je een sitestructuur moet maken en waarom dit belangrijk is.
 5. De URL structuur verbeteren. Waarom Google vriendelijke url’s helpen gevonden worden op internet.
 6. Maak de navigatie overzichtelijk. Het belang van een goede structuur, zodat bezoekers de informatie kunnen vinden waar ze op zoek zijn op jou website. Belang van Sitemaps ed.
 7. Bied hoge kwaliteit inhoud en diensten. Als de inhoud van de site goed is, wordt de website intressant voor de bezoeker. De informatie uit dit hoofdstuk is belangrijk voor een schrijver van webteksten.
 8. Schrijf goede anchor-teksten. Belang van links met doorverwijzingen in andere pagina’s.
 9. Optimaliseer het gebruik van afbeeldingen. Beschrijving van hoe je het best afbeeldingen kunt plaatsen op je website.
 10. Gebruik heading-tags. Gebruik van heading-tags, zoals <h1> t/m <h6>
 11. Maak effectief gebruik van robots.txt. In robots.txt kun je aangeven waar een zoekmachine both moet zoeken (crawling) op jou website.
 12. Promoot uw website op de juiste manier . Wat je wel en niet moet doen om te worden gevonden op Google.
 13. Gebruik Webmasterhulpprogramma’s. Beschrijving wat de gratis webmasterhulprogramma’s doen en waarmee ze een webmaster kunnen helpen.

Als je interresse hebt in deze handeling kun je deze via onderstaande link van onze website download.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) van Google voor beginners (in PDF)

 

 

 

Previous articleGTI Net (Global Trading and Invest Network)
Next articleWebsite Promotie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here