Zorg dat je de juiste scholing krijgt!

0

booksIk krijg regelmatig vragen ingestuurd over de vraag hoe krijg je kennis over geld verdienen op internet. Wat ik merk, dat de vragenstellers geen voldoende kennis in huis hebben om het maar oneerbiedig te zeggen een goede start te maken. Een aantal van deze vragenstellers zijn al ten prooi gevallen aan een aantal zeer dubieuze cursus aanbieders.

In mijn optiek dien je zorg te dragen voor een voldoende scholing voordat je aan het avontuur “ondernemen” op internet begint. Er zijn veel ogen en haken aan het ondernemen. Als je een webshop begint, is het handig dat je enige kennis hebt over juridische aspecten van een webshop. Want je mag niet alles verkopen volgens de wet. Een voorbeeld is bijvoorbeeld kopieën van merkkleding of chips die kopieer beveiligingen van Playstations omzeilen.  Voor de verkoop van dit soort zaken, kun je juridische problemen krijgen.

Je moet ook weten hoe marketing in elkaar steekt, want geen enkele bezoeker zal een knip en plak website bezoeken. Zo’n website waar er 1000’n van zijn op het internet. De knop backspace zal dan snel worden gebruikt.

Zorg dat je scholing krijgt, hoe volg een cursus AOV (algemene ondernemers vaardigheden) en een cursus elementaire marketing die wordt geëxamineerd door het NIMA. In de jaren 90, moest je een middenstandsdiploma bezitten om een eigen zaak te mogen starten. Dit was niet voor niets, elke ondernemer beschikte over de basiskennis over boekhouden, verkoop en recht. Nu hebben veel ondernemers  deze kennis niet en dit kan ze in de problemen brengen.

Je kan ook een cursus volgen bij een dubieuze cursus aanbieder die je alles gaat leren over landingspagina’s en verkooptechnieken. En dit ga je toepassen, zonder dat je enige kennis hebt met wat je doet. Je bent een paar honderd euro kwijt en je hebt in feite helemaal niets.

Ik zou dat niet doen. Wat ik wel zou doen, ik zou een aantal cursussen volgen waarmee ik vaardigheden leer die ik kan toepassen als ondernemer, zoals AOV en elementaire marketing.

N.a.v een ingezonden vraag. https://verdiengeldopinternet.nl/vragen-over-geld-verdienen/

Previous articleWebsite als productiemiddel
Next articleWat houden de pagerank codes 1 t/m 10 in?