Zijn Tom Dingjan & Eduard Kelderhuis oplichters ?

0
Zijn Tom Dingjan & Eduard Kelderhuis oplichters ?
Zijn Tom Dingjan & Eduard Kelderhuis oplichters ?

Deze vraag balanceert op het randje van wel of niet beantwoorden. Ik zal echter reageren met een tegenvraag: is er ooit aangifte gedaan tegen Tom Dingjan & Eduard Kelderhuis wegens oplichting, of zijn ze ooit veroordeeld voor dergelijke praktijken? Het antwoord is duidelijk: ze zijn niet veroordeeld en er is geen aangifte (voor zover ik weet) tegen hen gedaan. Alleen een rechter kan iemand veroordelen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat iemand pas schuldig is als ze veroordeeld zijn. Daarom kun je niet zomaar iemand beschuldigen. Hoewel het waar is dat er op verschillende fora beschuldigingen worden geuit over het gedrag van deze heren, kan iedereen een bewering doen. Moeten we deze beweringen als waarheid aannemen alleen omdat een aantal mensen op een forum hetzelfde denken? Naar mijn mening werkt het niet zo.

Als nuchtere internetondernemer geloof ik persoonlijk niets van hun aanbiedingen. Het idee dat je 100 euro per uur kunt verdienen op de automatische piloot, zelfs terwijl je slaapt, lijkt te mooi om waar te zijn. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook. Dus ik begin er niet aan. (Het is belangrijk om op te merken dat de garantie van 100 euro per uur niet gegarandeerd is, lees de algemene voorwaarden!) De reclame-uitingen met de garantie van 100 euro per uur, zowel op de website als in het beeldmateriaal, staan haaks op de algemene voorwaarden die beide heren stellen.

Naar mijn oordeel zijn het geen oplichters, maar ondernemers die producten verkopen op het internet. Er is een koper en een verkoper. De koper heeft rechten, maar ook plichten, zoals naar mijn mening het lezen van de algemene voorwaarden. En de verkoper heeft ook rechten en plichten…