Handleiding online geldverdienen

Geld verdienen op internet lijkt heel makkelijk en in werkelijkheid is dit ook zo als je maar de juiste handelingen doet op internet. Ik heb deze blog “geld verdienen handleiding” geschreven om mensen op weg te helpen geld te verdienen op het internet. Iedereen kan op internet geld verdienen, maar niet iedereen wordt hier rijk van.

Snel geld verdienen is een fabel.

Er zijn tal van zogenaamde digitale producten waarin, de mogelijkheden worden aangeboden om snel geld te verdienen op internet. Het ziet er altijd veel belovend uit en als het te mooi is om waar te zijn dan is het uiteraard niet waar. Dit laatste moet je altijd in je gedachten houden. Ook moet je ervan uitgaan dat er een grote mogelijkheid bestaat dat je weinig gaat verdienen. En dat het soms beter is om een krantenwijk te nemen, dan een droom na te jagen, die niet is te verwezenlijken.

Ik schrijf kritische reviews van digitale producten, waarmee je geld zou kunnen verdienen op internet. Ik zal realistisch de mogelijkheden en onmogelijkheden weergeven.

Het verdienen van geld op internet is niet aan plaats gebonden, zodat je uit huis kunt werken. Dit is het ultieme thuiswerken, in de tegenwoordige tijd. Enveloppen plakken is oud denken.

Met Online Marketing (ook wel internetmarketing of e-marketing genoemd) kun je geld verdienen op internet. Wat is nu eigenlijk Online Marketing. dit is de marketing van producten of diensten via internet. Geld verdienen op internet kan al voor een paar euro per jaar, met een eigen website.

Tot Online Marketing wordt onder andere gerekend: zoekmachineoptimalisatie, reclamebanners, e-mailmarketing, referralmarketing, affiliate marketing, interactieve marketing, weblogmarketing en virale marketing.

Om te beginnen geld te verdienen op internet heb je een marginale kennis nodig van wat marketing is, specifiek hoe marketing op internet wordt toegepast.

Basis Kennis Online Marketing

Hieronder staan de basiskennis die je volgens mij nodig hebt om geld te kunnen gaan verdienen met internet.

 1. Basiskennis marketing
 2. Wat is Affiliate Marketing ?
 3. De beste Affiliate programma’s
 4. Wetgeving
 5. Bedrijfsvoering en planning
 6. Onderzoek en analyse voor een website
 7. Websites en hosting
 8. Email marketing
 9. Social media marketing
 10. Video advertising
 11. Search engine marketing
 12. Thuiswerk

Om geld te kunnen verdienen met internet moet je richten op de bovengenoemde vormen. Als je een website hebt, kun je geld verdienen met affiliate marketing, om bezoekers naar je website te krijgen moet je ook bezig houden met zoekmachine marketing. Wat heel simpel uitgedrukt zonder bezoekers op je website geen verdiensten.

Bij voorkeur spreek ik liever over online marketing dan over internet marketing. Dit reden hiervoor is dat ik online marketing gevoelsmatig professioneler vind klinken.

Het is altijd mogelijk om een paar cent te verdienen op internet. Je kan je aanmelden voor een emailspaar programma en het grote verdienen kan beginnen. Ik benoem dit een beetje sarcastisch om je heel veel mails moet lezen om maar een paar euro te verdienen.

Als je geld wilt verdienen op internet tegen zo laag mogelijke kosten bezoek dan hoe moet je geld verdienen op internet.

Affiliate Marketing

Met Affiliate Marketing kun je echt geld verdienen. De principe werking is volgt, op jouw website, plaats je banners. Als iemand op deze banners klikt, kun je geld verdienen. Soms een paar cent per click of een paar euro als iemand een product koopt. De voorwaarde om geld te kunnen verdienen is dat je een website hebt, met veel geïnteresseerde bezoekers. Een winkel, zonder bezoekers, verkoopt tenslotte ook niets.

Affiliate Marketing is de basis om geld te verdienen. Er zijn tal van bedrijven die optreden als een soort van intermediair tussen websitebeheerder en adverteerder. De adverteerder heeft simpelweg jou website nodig voor de verkoop van zijn product.

De adverteerder stelt dan banners ter beschikking voor jou website, maar kan wel eisen stellen aan de kwaliteit van jou website.

De doelgroep moet overeenkomen en advertenties van schoolspullen passen bijvoorbeeld niet op een website met stoute plaatjes en omgekeerd een website die gericht is op school, hier passen geen stoute banners op. Dit is een stukje common sense en gevoel voor fatsoen.

Je moet deelnemen aan een affiliate programma om geld te kunnen verdienen op internet. Er zijn tal van betrouwbare aanbieders, die aan de deelnemers van het programma, banners en informatie aanbieden.

Hoe kom je aan de kennis ?

Heel simpel, door informatie te gaan zoeken en uiteraard deze eerst te gaan lezen en begrijpen voordat je verder in dit proces gaat. Bij de bibliotheek en online zijn er veel boeken en informatie te vinden over online marketing. Een leerzaam boekje met de basis voor Affiliate Marketing van Wiebe de Jager kun je vinden bij bol.com als ebook, of je kunt deze ook downloaden bij een aantal websites.

De bibliotheek heeft ook een enorm bron aan informatie. Het enige wat je hoeft te doen is langs te gaan en daar onder het genot van een bakje koffie te gaan lezen. Je kan natuurlijk ook lid worden en deze boeken lenen, zodat je rustig dit kan lezen, vanuit je luie stoel.

Als je, je hebt ingelezen, dan kun je de eerste stap gaan nemen, om via affiliate marketing geld te gaan scoren op internet. Zonder kennis ga je in ieder geval er niet in slagen om succesvol te worden op internet. Het sleutel woord is kennis en het toepassen van kennis.

Hoe te starten ?

Als je wilt starten, dan moet je eerst beschikken over de kennis hoe het werkt en deze kunnen toepassen. De meesten starten met een domein en een website. Deze heb je binnen 5 minuten online, maar dan verder, want een website op zich is een lege doos. Je moet gaan zorgen dat hier inhoud voor komt. Dit is niet een paar regels tekst over het onderwerp, maar informatie wat bezoekers moet verleiden tot een bezoek aan jou website, dit graag leest en vooral nieuwsgierig is geworden en volgens een actie neemt waar wij blij van worden.

Deze actie is het klikken op één van de banners op de website. Wat voor ons geld op kan leveren.

Lees verder hoe registreer je een domeinnaam en hoe bestel je hosting

De voorwaarde is dat de website is voorzien van waardevolle informatie. Deze informatie moet jezelf gaan produceren. Als je dit leent van collega’s, daar worden deze collega’s niet blij van en zullen bij jou verhaal komen halen. Dit moet je echt niet willen.

Belangrijk is dus dat jou website content heeft die uniek is en ook door de zoekmachines interessant wordt gevonden.

Hoe krijg je waardevolle content voor je website

Het genereren van waardevolle content voor een website is een artistieke en wetenschappelijke onderneming, waarbij strategisch denken, diepgaand onderzoek en superieure schrijfvaardigheden samenkomen. Het proces begint met het onderzoeken van je doelgroep: het begrijpen van hun behoeften, interesses en vragen.

Deze kennis geeft je inzicht in de onderwerpen die relevant en nuttig zouden zijn voor hen. Vervolgens transformeer je dit inzicht, gebruikmakend van je vaardigheden in het schrijven van opstellen, in overtuigende en boeiende content. Het is alsof je een spreekbeurt voorbereidt, waarbij je complexe onderwerpen op een eenvoudige, toegankelijke manier moet presenteren.

Het gebruik van visuals, zoals infographics en video’s, kan deze inhoud versterken en een dieper niveau van betrokkenheid creëren. Tot slot, benader het creëren van content met de discipline en zorgvuldigheid die nodig zijn voor het schrijven van een profielwerkstuk. Hierin komt de noodzaak tot diepgaand onderzoek, zorgvuldige planning en heldere schrijfvaardigheden naar voren. Het creëren van waardevolle websitecontent betekent niet alleen het verzamelen van correcte en relevante informatie, maar ook het presenteren ervan op een manier die boeiend en begrijpelijk is voor jouw doelgroep.

Lees verder hoe produceer je waardevolle content.

Vervolgstappen om je imperium verder uit te bouwen

Als je er een slaagt een goede website neer te zetten, je krijgt bezoekers en belangrijker nog er komen inkomsten binnen, dan kun je overwegen om te starten met e-mailmarketing en Facebookmarketing. Ook kun je overwegen om een webwinkel te starten of het verkopen van artikelen via eBay of marktplaats.