De meeste betrouwbare affiliate programma’s voor een website

0
De meeste betrouwbare affiliate programma’s voor een website
De meeste betrouwbare affiliate programma’s voor een website

Als je een website start met de bedoeling hiermee geld te verdienen, dan ontkom je er niet aan te starten met een affiliate programma om inkomsten te verkrijgen. Er zijn tal van aanbieders van deze programma’s. Ik vermeldt hier alleen de programma’s die betrouwbaar zijn en ik zelf ook gebruik op andere websites. Affiliate marketing is vaak gebaseerd op no-cure, no-pay structuur en heeft een lag risico gehalte voor de adverteerder.

Vergoedingsstructuur

  1. Pay per click (PPC). De uitbetaling is per klik. Als er op een banner wordt geklikt, dan krijgt de affiliate een bedrag uitbetaald. Dit varieert van 0,01 cent tot 2 euro. Een aanbieder van PPC is bijvoorbeeld Adsense.
  2. Pay per lead (PPL). De affiliate wordt uitbetaald als bezoeker bijvoorbeeld een offerte aanvraagt en vervolgens een bestelling doet. Dit wordt veel gebruikt bij hypotheken of de verkoop van keukens
  3. Pay per sale (PPS). Per verkoop van een product wordt een bedrag betaald aan de affiliate. Dit kan een percentage zijn, van de verkoopprijs of een vaste vergoeding.
  4. Pay per view (PPV). De affiliate krijgt betaald als bezoekers de advertentie wordt getoond op de website. Sommige advertenties door adsense zijn PPV.

Adverteerders

Het bedrijf dat producten aanbiedt op internet is de adverteerder. Het bedrijf heeft verkopers nodig om zijn producten te verkopen. De adverteerder geeft aan welke commissie je gaat verdienen per verkocht product.

Aanbieders

  1. Partnerprogramma Bol.com. Een zeer betrouwbare aanbieder van een eigen affiliate programma. Betaald regelmatig uit en geeft een bonus voor de behaalde omzet.
  2. Affiliateprogramma van Wehkamp. Een betrouwbare aanbieder van een eigen affiliate programma. Betaald snel uit en heeft banners en productfeeds
  3. Adsense. Dit het advertentienetwerk van Google waarmee website-eigenaren geld kunnen verdienen door tekst- en beeldadvertenties te plaatse. Dit is zeer betrouwbaar en betaald uit als het bedrag van €70 is bereikt.

Affiliate netwerken

Er zijn bedrijven die diensten aanbieden aan bedrijven om voor hun de advertenties en banner materiaal aan te bieden aan affiliates. Ze treden op als tussen persoon en dragen zorg voor de betalingen aan de affiliate.

Aanbieders (tussen personen)

  1. Daisycon. Is een van de grootste aanbieders van affiliate programma als tussenpersoon. Er is een groot aanbod van adverteerders en ondersteuning in de vorm van statistieken
  2. PayPro. Is een ook prima aanbieder van affiliate campagnes. De affiliate wordt na de lead direct uitbetaald op rekening. De uitbetaling is snel.
  3. Tradetracker. Hierbij zijn ongeveer 2000 adverteerders aangesloten. De uitbetaling is snel.

Keuring inhoud websites

Een website wordt altijd gekeurd door de aanbieders van affiliate programma’s. De reden hiervoor is dat men geen advertenties wil plaatsen op websites die niet voldoen aan de maatschappelijke standaard van normen en waarden. Op lege websites horen ook geen advertenties. Dus als je een website aanbiedt, zorg er dan voor dat deze af is en voorzien van waardevolle inhoud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here