Bitapp24.me of XBT ProAir 24 Review: Dit is oplichting!!!

1
Bitapp24.me of XBT ProAir 24 Review: Dit is oplichting!!!
Bitapp24.me of XBT ProAir 24 Review: Dit is oplichting!!!

Via Facebook worden gebruikers vaak geconfronteerd met advertenties van Bitapp24.me. Deze advertenties maken gebruik van afbeeldingen van algemene publieke figuren en bekende merken, waardoor de indruk wordt gewekt dat ze legitiem en betrouwbaar zijn. Een merk dat regelmatig in deze advertenties wordt genoemd, is een groot automerk. De boodschap van de advertenties is verleidelijk: ze beloven dat gebruikers in een zeer korte tijd aanzienlijke bedragen kunnen verdienen.

"Word binnen een week miljonair! Investeer nu en zie je geld exponentieel groeien! Mis deze unieke kans niet. #SnelRijkWorden 💸🚀"
“Word binnen een week miljonair! Investeer nu en zie je geld exponentieel groeien! Mis deze unieke kans niet. #SnelRijkWorden 💸🚀”

Het is te mooi om waar te kunnen zijn!

Helaas zijn dergelijke beloften vaak te mooi om waar te zijn. Ondanks de twijfelachtige aard van deze advertenties lijkt het erop dat Facebook, eigendom van Meta, deze kwestie niet actief aanpakt. Hoewel gebruikers deze misleidende advertenties kunnen melden, verschijnen er snel weer nieuwe, vergelijkbare advertenties ter vervanging. Dit soort advertenties maakt gebruik van zogenaamde ‘black patterns’, ontworpen om gebruikers te misleiden en te manipuleren.

Ze spelen in op de wens van mensen om snel rijk te worden, met verhalen zoals: “Een groot automerk heeft eindelijk het nieuws bekendgemaakt en duizenden mensen hebben plotseling financiële vrijheid bereikt.” Deze misleidende tactieken benadrukken het belang van waakzaamheid en kritisch denken bij het online navigeren.

Waarom worden advertenties niet verwijderd?

Facebook, nu eigendom van Meta, is een van de grootste sociale media platforms ter wereld. Het verdienmodel van het platform is in grote mate afhankelijk van advertentie-inkomsten. Wanneer men zich afvraagt waarom bepaalde dubieuze advertenties niet worden verwijderd, kan een belangrijke reden een economisch motief zijn. Deze twijfelachtige advertenties genereren inkomsten voor Facebook.

Hoewel ze mogelijk misleidend of onethisch zijn, dragen ze bij aan de winst van het bedrijf. Het verwijderen van deze advertenties zou een directe impact hebben op de inkomsten van Facebook. Bovendien kunnen adverteerders die bereid zijn te betalen voor dergelijke reclamecampagnes een aanzienlijk deel van de advertentie-inkomsten van het platform uitmaken.

Het economische belang van het handhaven van deze inkomstenstroom kan zwaarder wegen dan ethische overwegingen of de zorgen van gebruikers, wat resulteert in een passievere houding van Facebook ten opzichte van het verwijderen van dergelijke advertenties.

De verkooppagina

Op een verkooppagina stuit je op een pagina die op het eerste gezicht lijkt op die van het bekende dagblad het AD. Echter, bij nader inzien blijkt het een vervalste versie te zijn, met daarop een misleidend artikel over het Bitapp24.me of XBT ProAir 24 crypto beleggingsprogramma. De openingszin luidt: “Vanwege de wereldwijde financiële crisis lanceert Tesla een nieuw project dat belooft om gezinnen te helpen rijker te worden.” Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn, en dat is het waarschijnlijk ook.

Het betreft niet het AD, maar een domein geregistreerd in mei 2023, waarvan de eigenaar onbekend is.
Het betreft niet het AD, maar een domein geregistreerd in mei 2023, waarvan de eigenaar onbekend is.

Het doel van deze pagina is duidelijk: lezers zo snel mogelijk misleiden en hen van hun geld scheiden. Om de geloofwaardigheid te verhogen, worden er afbeeldingen van prominente figuren zoals Elon Musk gebruikt. Het artikel beweert dat Musk achter dit initiatief staat met de volgende redenering: “Het idee is simpel: geef de gewone man de kans om te profiteren van de boom van digitale valuta. Zelfs als ze totaal geen ervaring hebben met investeren of technologie.”

De shockfactor wordt verder verhoogd met claims dat mensen wereldwijd verbaasd waren toen ze hoorden over dit “revolutionaire” platform. De belofte? XBT ProAir 24 kan iedereen binnen enkele maanden miljonair maken. Een verleidelijke, maar hoogstwaarschijnlijk valse belofte.

Door de layout van het AD te imiteren, proberen ze een gevoel van vertrouwen op te wekken bij lezers en hen zo te misleiden.
Door de layout van het AD te imiteren, proberen ze een gevoel van vertrouwen op te wekken bij lezers en hen zo te misleiden.

Bitapp24.me of XBT ProAir 24

Na het invullen van mijn e-mailadres en telefoonnummer op de website van Bitapp24.me of XBT ProAir 24, werd ik al snel benaderd door een zogenaamde manager. Deze persoon zou mij begeleiden in het proces van investeren in hun platform. Niet lang na het opgeven van mijn gegevens, ontving ik een telefoontje.

Gedurende het gesprek probeerde de manager mij te overtuigen om een aanzienlijk bedrag te investeren, met de belofte dat er nauwelijks risico’s aan verbonden waren. Hij schilderde een rooskleurig beeld van een toekomst waarin ik financieel onafhankelijk zou zijn, genoeg zou hebben voor mijn gezin en nooit meer zou hoeven werken.

Het misbruiken van Trustpilot-logo's is een doelbewuste tactiek om mensen te misleiden en hen op te lichten! Wees waakzaam.
Het misbruiken van Trustpilot-logo’s is een doelbewuste tactiek om mensen te misleiden en hen op te lichten! Wees waakzaam.

Ik besloot het gesprek aan te gaan en merkte dat er een bepaalde druk werd uitgeoefend om mij zover te krijgen geld over te maken. Na dit gesprek werd ik meerdere malen gebeld en ontving ik e-mails die bijna dwingend van aard waren. Uit de email en website zou je 87% kans hebben per transactie om winst te maken!

Het is essentieel om waakzaam te zijn bij dergelijke aanbiedingen en beloftes. De kans is groot dat je je geld verliest wanneer je je laat verleiden door zulke mooie praatjes.

Bitapp24.me en XBT ProAir 24 klinken te mooi om waar te zijn. Wees op je hoede voor zulke beloftes!
Bitapp24.me en XBT ProAir 24 klinken te mooi om waar te zijn. Wees op je hoede voor zulke beloftes!

Conclusie

Bitapp24.me en XBT ProAir 24 zijn niets minder dan doortrapte pogingen tot oplichting. Met valse voorwendselen misleiden ze potentiële slachtoffers: de ongeoorloofde imitatie van het AD-logo, vervalste recensies, en gemanipuleerde beoordelingen op Trustpilot. Ze kapen de reputatie van bekende figuren om een schijn van legitimiteit te creëren. Laat je niet misleiden; dit is ronduit bedrog!

1 COMMENT

  1. Bedankt voor dit artikel, het heeft mij voor een ernstige fout behoed. Ik werd ook gebeld door een accountmanager, ik had twijfels en deze zijn hiermee bevestigd. Facebook is verrot door dit soort reclames!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here