Profit Edge Review: Gegarandeerd je geld kwijt!

1
Profit Edge Review: Gegarandeerd je geld kwijt!
Profit Edge Review: Gegarandeerd je geld kwijt!

In een wereld waarin cryptocurrency-handelsplatforms steeds vaker beloven om investeerders overnacht rijk te maken, steekt één specifieke speler, Profit Edge, de kop op met bijzonder twijfelachtige praktijken. Het platform maakt gebruik van ‘dark patterns’ om een vals gevoel van urgentie te creëren bij potentiële investeerders, met claims als “Haast je! Slechts 43 plaatsen over in Nederland”.

Misbruik van identiteit bekende personen

Daarnaast maakt het misbruik van de reputatie van bekende personen zoals Bill Gates, door hun afbeeldingen en vermeende uitspraken te gebruiken, terwijl er geen controleerbaar bewijs is dat deze personen enige band hebben met Profit Edge. In plaats van concrete en verifieerbare informatie te verstrekken over hun activiteiten en prestaties, vertrouwt Profit Edge op vage beloften en oncontroleerbare claims. Deze aanpak roept ernstige twijfels op over de betrouwbaarheid en legitimiteit van Profit Edge en vereist een grondig onderzoek en een gezonde dosis scepsis van de kant van potentiële investeerders.

Waarschuwing van de AFM

De AFM verwijst je door naar de Engelse Toezichthouder. Met de opmerking:

” We believe this firm may be providing financial services or products in the UK without our authorisation. Find out why you should be wary of dealing with this unauthorised firm and how to protect yourself.”

“This firm is not authorised by us and is targeting people in the UK. You will not have access to the Financial Ombudsman Service or be protected by the Financial Services Compensation Scheme (FSCS), so you are unlikely to get your money back if things go wrong.”

Dubieuze Marketing

De marketingtactieken van Profit Edge zijn niet alleen dubieus, maar regelrecht misleidend. Een recente advertentie op MSM leidt naar een verkooppagina waar een zogenaamde fictieve hoogleraar, Kees Bakker, belooft dat zijn revolutionaire algoritme mensen op magische wijze snel tot miljonair kan maken. Echter, deze aanspraken zijn volledig ongegrond.

Wat zo bedrieglijk is aan deze aanpak, is het valse aura van legitimiteit dat het uitstraalt. Kees Bakker, die zogenaamd hoogleraar wiskunde en informatica is aan de Universiteit Leiden, bestaat simpelweg niet. Zijn zogenaamde onthullingen over een algoritme dat in realtime en automatisch geld genereert, is een bewuste poging om het publiek te misleiden.

In een fictief interview op NPO Radio 1, doet deze niet-bestaande hoogleraar allerlei ongefundeerde beweringen, zoals dat iedereen binnen 1-2 maanden miljonair kan worden door zijn methode te gebruiken. De implicatie dat de ING Groep na het interview heeft geprobeerd om het uitzenden ervan te voorkomen, is een doorzichtige poging om een luchtje van onderdrukking en rebellie toe te voegen aan het geheel, terwijl er geen enkel bewijs is voor dergelijke gebeurtenissen.

Het beloofde algoritme, dat naar verluidt gebaseerd is op geavanceerde kansrekening en de analyse van gigantische hoeveelheden gegevens om cryptovaluta op het ideale moment te kopen, is volledig onbewezen. De bewering dat de gebruiker niets hoeft te doen en toch enorme winsten kan maken, is een onverantwoordelijke en misleidende belofte.

Kortom, de marketingtactieken van Profit Edge zijn niet alleen dubieus, maar zijn ronduit misleidend. Ze spelen in op de dromen en verwachtingen van mensen om financieel succesvol te zijn, terwijl ze misbruik maken van de complexiteit en onzekerheid van de cryptocurrency-markt. Ze creëren een vals beeld van legitimiteit en succes dat volledig ongegrond is.

De advertentie via Social media gaat via affiliate marketing. Er worden advertenties getoond, maar de landingspagina met de daarin de advertentie tekst verdwijnt heel snel van internet. Het is een paar dagen adverteren en vervolgens deze landingspagina verwijderen.

En in hele kleine niet leesbare lettertjes onderaan de pagina:

Doelbewust is onderaan de disclaimer geplaatst, die je heel moeilijk kunt lezen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk naar de betaalpagina gaat, om zo snel mogelijk je inleg te verliezen. Als het te mooi is om waar te zijn, gaat zeker voor deze verkoper.

Bron verkooppagina: 

Het op deze pagina afgebeelde verhaal en de afgebeelde personen zijn fictief. Het verhaal is gebaseerd op resultaten verkregen door sommige mensen die dit product hebben gebruikt. De resultaten en opmerkingen zijn illustratief en het is mogelijk dat u niet dezelfde resultaten krijgt met het product. Deze pagina kan geld ontvangen voor klikken die leiden tot de aankoop van de producten die op deze pagina worden gepresenteerd. Het is nooit gegarandeerd dat beleggingen winst opleveren, daarom moet u niet meer storten dan u bereid bent te verliezen. Zorg ervoor dat u het risico van het beoogde product volledig begrijpt en win indien nodig onafhankelijk advies in.

Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden, u mag dergelijke informatie of ander materiaal niet opvatten als juridisch, belasting-, investerings-, financieel of ander advies. Niets op onze site vormt een verzoek, aanbeveling, goedkeuring of aanbod van deze pagina of een externe dienstverlener om effecten of andere financiële instrumenten te kopen of verkopen in dit of in enig ander rechtsgebied waarin een dergelijk verzoek of aanbod zou onwettig zijn volgens de effectenwetgeving van een dergelijke jurisdictie.

Claim Profit Edge

Profit Edge presenteert zichzelf als een krachtige crypto-investeringssoftware die gebruik maakt van geavanceerde algoritmes en kunstmatige intelligentie. Volgens hun claims kunnen gebruikers aanzienlijke winsten genereren, variërend van €950 tot €2200 per dag.

De software is verondersteld eenvoudig te installeren en te gebruiken, met volledige compatibiliteit op verschillende apparaten en besturingssystemen. Het stelt dat het een succespercentage van 98,9% levert, wat aantrekkelijk kan zijn voor potentiële investeerders.

De Claim Profit Edge nader bekeken

Echter, de claims gemaakt door Profit Edge komen met enkele bedenkelijke punten.

  1. Ongeverifieerde gebruikerservaringen: Gebruikerservaringen worden vaak gebruikt om de betrouwbaarheid van een product te demonstreren, maar in dit geval zijn ze niet geverifieerd. Dit betekent dat de getuigenissen mogelijk niet waarheidsgetrouw zijn en daardoor niet betrouwbaar.
  2. Gebruik van bekende figuren: De software maakt gebruik van afbeeldingen en vermeende uitspraken van bekende personen zoals Bill Gates en de Winklevoss tweeling om geloofwaardigheid te creëren. Maar deze uitspraken zijn niet bevestigd door de betrokken personen zelf. Bill Gates publiekelijk verklaard dat hij niet betrokken is bij crypto. (Bron: https://www.cnbc.com/2022/06/15/bill-gates-says-crypto-and-nfts-are-based-on-greater-fool-theory.html)
  3. Belofte van hoge winsten met nul risico: De belofte van hoge winsten zonder enig risico is een veelvoorkomende rode vlag in investeringsplatformen. Het is belangrijk om te onthouden dat investeren altijd gepaard gaat met risico, en claims van gegarandeerde hoge rendementen moeten met voorzichtigheid worden benaderd.
  4. Vage bedrijfsinformatie: De informatie over het bedrijf achter Profit Edge is vaag. Hoewel er wordt gesteld dat Profit Edge een handelsnaam van Profit Edge LTD is, is er geen aanvullende informatie beschikbaar over deze entiteit.
  5. Disclaimer: In de disclaimer wordt aangegeven dat de software zeer speculatief is en dat er een risico bestaat om al het geïnvesteerde kapitaal te verliezen. Dit staat in schril contrast met de claims van “nul risico, onmiddellijke beloning” in hun marketingmateriaal.

In het licht van deze factoren lijkt het raadzaam om sceptisch te zijn over de claims van Profit Edge. Het is altijd belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat je investeert in een dergelijk platform en om alleen geld te investeren dat je je kunt veroorloven om te verliezen. Hoewel de technologie achter crypto-handelsplatforms spannend en potentieel winstgevend kan zijn, is het cruciaal om de risico’s te begrijpen en voorzichtig te zijn met claims die te mooi lijken om waar te zijn.

Conclusie Profit Edge

In de turbulente en onvoorspelbare wereld van cryptocurrency, hebben platforms zoals Profit Edge zich onderscheiden door hun bijzonder twijfelachtige en misleidende praktijken. Ondanks aantrekkelijke beloften van snelle rijkdom en succes, lijken hun tactieken eerder gericht op het creëren van een vals gevoel van urgentie en het exploiteren van de reputatie van onverdachte beroemdheden, in plaats van het aanbieden van een betrouwbaar en transparant investeringsplatform.

Het is zorgwekkend dat, ondanks de waarschuwingen van erkende financiële toezichthouders, platforms zoals Profit Edge in staat zijn om door te gaan met hun dubieuze activiteiten. Dit benadrukt het belang van grondig eigen onderzoek, kritische evaluatie en professioneel financieel advies bij het overwegen van dergelijke investeringen.

Het is noodzakelijk om te onthouden dat, in de wereld van investeringen, als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dat waarschijnlijk ook zo is. Profit Edge, met zijn onbewezen claims en gebrek aan transparantie, lijkt een perfect voorbeeld van deze wijze oude waarschuwing.

Voordat u zich bezighoudt met dergelijke platforms, is het essentieel om grondig onderzoek te doen, de fijne lettertjes te lezen, en waar nodig professioneel financieel advies in te winnen. En bovenal, benader alle beweringen van onmiddellijke rijkdom en gegarandeerde succes met een gezonde dosis scepsis.

De wereld van cryptocurrency kan inderdaad een spannende plek zijn vol mogelijkheden, maar zoals met alle investeringen, is het belangrijk om volledig bewust te zijn van de risico’s, en om alleen te investeren wat u zich kunt veroorloven om te verliezen. In het licht van deze feiten, is het verstandig om de claims van Profit Edge met een flinke korrel zout te nemen.

1 COMMENT

  1. Toen ik de advertentie zag van Tesla en klikte op de link, zag ik dat het niet goed was, voor mijn bankrekening. Bedankt voor het artikel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here