WordPress

0

WordPress is vrije contentmanagementsysteem (CMS), toepasbaar voor het maken van een website of een weblog. WordPress wordt onder de voorwaarden van de GNU General Public Licence (GPL)gepubliceerd. WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één weblog te beheren. Voor een meervoudige installatie is WordPress Multi User (WPMU) beschikbaar. WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waardoor de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is.

Als je een hosting provider zoekt moet je erop leten dat deze een aantal vooraf geinstalleerde programma’s kan leveren, zoals WordPress. Je hebt dan geen technische kennis nodig om het e.a. online te zetten.

Templates

WordPress heeft de mogelijkheid om meerdere templates te installeren en tussen deze te wisselen. Templates zorgen ervoor dat het uiterlijk en de functionaliteit van WordPress wordt veranderd. Templates kunnen worden geïnstalleerd via het “Dashboard” of door het te uploaden via FTP. WordPress komt met een aantal standaatd templates. Je kan overwegen om templates aan te kopen, ik doe dat niet, want WordPress heeft een enorm aanbod aan templates en ik werk graag zo goedkoop mogelijk.

Plug-ins

Een van WordPress’ populairste mogelijkheden is de rijke aanwezigheid van plug-ins. Deze stellen de gebruikers en ontwikkelaars in staat om nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan WordPress. Er zijn anno 2012 meer dan 18.000 plug-ins in de WordPress.org-database. De meeste plug-ins zijn gratis, een voorbeeld van een plug-in is bijvoorbeeld de verplichte waarschuwing dat je website of weblog een cookie installeert.

Omdat WordPress een contentmanagementsysteem (CMS) met zeer veel mogelijkheden gebruik dit voor 70% van mijn websites. Het is eenvoudig te installeren en ik kan mij richten op de inhoud, want tenstotte het gaat om de inhoud van een website.

Previous articleVraag over Forum Geld Verdienen Op Internet
Next articleHet is een uitdaging om een website hoger in Google te krijgen als de concurrentie hoog is